Винилестерни настилки

Винилестерните смоли са синоним на изключително атмосферо и износоустойчиво подово покритие. Те имат забележителна устойчивост към механични и химични въздействия- разредени киселини и основи, солена вода, машинни масла и мазнини,високи механични качества във високо корозивни и киселинни среди.Винилестерите се използват за почти всички помещения и съдове за питейна вода, вода за напояване, канализационни води, химически продукти.Подходящи са за строителната,химическата,нефтената , газовата и др. промишленост.

Винилестерните смоли имат доста по – различна структура от ненаситените полиестерни смоли. По показатели якост и химична устойчивост са близки до епоксидните смоли, а по отношение на лесното втвърдяване се доближават към ненаситените полиестерни смоли.

Благодарение на своята различна молекулна структура са устойчиви на голям брой химични вещества. Тези смоли, притежаващи висока физична устойчивост, могат да се използват както  със стъклени влакна, така и с карбонови влакна. Отличават се с висока термоустойчивост. Притежават по-висока HDT (температура на топлинна деформация) устойчивост от ненаситените полиестерни смоли.

Винилестерните смоли най - вече се предпочитат за химичната промишленост. Използват се също за бариерен слой при композитните басейни и производство на части за високотехнологични системи във въздухоплаването.

НАГОРЕ